img_4071

Jennifer Aniston’s 1970s Residence

Posted on Posted in Ideas

Για κάθε άνθρωπο «σπίτι» σημαίνει κάτι διαφορετικό.. Για κάποιους το «σπίτι» συμβολίζει ένα είδος καταφυγίου- ένα μέρος όπου μπορούν να ξεφεύγουν από την ατελειώτη βαβούρα της καθημερινότητας και να απομονώνονται, ένα μέρος γαλήνης και ηρεμίας. Για κάποιους άλλους βέβαια «σπίτι» σημαίνει γέλια, φωνές, χαμόγελα, φιλικά πρόσωπα! Ένας από αυτούς είναι και η διάσημη Χολυγουντιανή σταρ, Jennifer Aniston! Η Jennifer αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός χώρου, ευχάριστου, όπου θα μπορούσε συχνά να φιλοξενεί φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που και η ίδια αποκαλεί το σπίτι της ‘ohana’, που στα χαβανέζικα σημαίνει μεγάλη, διευρημένη οικογένεια.
Η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός διαρκώς κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο για το απαράμιλλο ταλέντο της όσο και για την εντυπωσιακή της εμφάνιση. Αυτή τη φορά όμως, μας κέντρισε το ενδιαφέρον για την υψηλή αισθητική της , αλλά και την πρωτοπόρα επιλογή της κατοικίας της.
Όπως διαρκώς σας υπενθυμίζει το as you plan, ο χώρος μας είναι ένας καθρέφτης του εαυτού μας, και η επιλογή αυτή της Jennifer μαρτυρά πολλά για το την ιδιοσυγκρασία της όμορφης ηθοποιού. Η Jennifer επέλεξε να αγοράσει μια κατοικία του 70’ του Harold W. Levitt, την οποία ανοικοδόμησε σχεδόν εξ’ολοκλήρου σε συνεργασία με τον πασίγνωστο σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Stephen Shadley. Επηρεασμένη από την ινδονησιακή κουλτούρα και την γενικότερη φιλοσοφία του ‘zen’ , η Aniston, συνδυάζει αντίθετα υλικά, αντίθετες φιλοσοφίες και επιτυγχάνει την αρμονία! Δημιουργεί ισορροπία! Αναλυτικότερα, μετρίασε την αυστηρότητα και την επιβλητικότητα της τεράστιας πόρτας εισόδου, ύψους τεσσάρων μέτρων, μετατρέποντας το χώρο της εισόδου σε μία πρωτότυπη γεφυρούλα που περνά πάνω από μία τεχνητή λιμνούλα koi. Στην κρεβατοκάμαρά της επέλεξε να ακολουθήσει μια γραμμή λιτότητας τηρώντας καθαρές γραμμές , την οποία όμως και πάλι περιόρισε επιλέγοντας ως βασικό υλικό το ξύλο και ζεστές παλέττες. Η κουζίνα της, η οποία επίσης έχει στηριχθεί αρχιτεκτονικά στην αρχή της λιτότητας, ξεφεύγει από την κυριαρχία της, χάρη στην πρωτότυπη κατασκευή της κάβας για το κρασί, αλλά και του ειδικού φούρνου για το ψήσιμο πίτσας. Ακόμη και ο χώρος του καθιστικού χαρακτηρίζεται από το πάντρεμα αντίθετων επιρροών καθώς, συνδύαζεται η πολυτέλεια με την απλότητα, και το διαχρονικό με το μοντέρνο. Η Jennifer τόλμησε και τα κατάφερε! Όλοκληρη η οικοδομή βασίστηκε στην αντίθεση και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ξεχωρίσει. Ας ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμά της δημιουργώντας χώρους που πραγματικά μας εκφράζουν !

Leave a Reply