1d98bba8-0841-4936-8c1e-f14562a90e08

Shh.. it’s a secret

Posted on Posted in Interior

Σήμερα το As You Plan σας έχει ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο post αφιερωμένο σε ένα από τα τελευταία και πιο αγαπημένα του project. Το συγκεκριμένο σπίτι υπέστη μια ολική μεταμόρφωση! Ελάχιστα δωμάτια διατήρησαν την αρχική τους λειτουργία, ενώ η αλλαγή του ύφους είναι προφανής σε όλους τους χώρους. Το As You Plan έχει παρατάξει τις φωτογραφίες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολη τόσο η σύγκριση όσο και η κατανόηση των διαφορών. Έτοιμοι να ξεκινήσουμε;

 • Στις πρώτες φωτογραφίες απεικονίζεται το dressing room, το οποίο υπέστη τις λιγότερες παρεμβάσεις και είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους που διατήρησαν την αρχική τους λειτουργία. Το As You Plan επέλεξε να ντύσει το ξύλινο πάτωμα με μια σκούρα γκρι μοκέτα, έτσι ώστε να προσδώσει κομψότητα και πολυτέλεια στο χώρο, ενώ παράλληλα προχώρησε στην αντικατάσταση του πράσινου χρώματος των τοίχων με ένα κλασικότερο και διαχρονικό εκρού. Για τη φύλαξη τόσο των ενδυμάτων όσο και των υποδημάτων επιλέχθηκαν διάφανες ντουλάπες έτσι ώστε η επιλογή τους να καθίσταται ευκολότερη. Στο βάθος του δωματίου βρίσκεται η boudoir που συνιστά και το πιο κλασικό από άποψη design χώρο του σπιτιού.
 • Το δεύτερο set φωτογραφιών απεικονίζει το έπιπλο της εισόδου, το οποίο αντικαταστάθηκε από μία ξύλινη ντουλάπα, η οποία συνιστά προσωπικό σχέδιο της interior designer μας, Άννας Σωτηριάδου. Η Άννα πολύ έξυπνα εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο έπιπλο συνδυάζοντας το μοντέρνο με το κλασικό στοιχείο. Η ντουλάπα για τα παλτό στην είσοδο του σπιτιού αποτελεί μια κλασική και συνάμα πολύ πρακτική επιλογή, την οποία η interior designer μας απέδωσε με τρόπο μοναδικό. Η επιλογή φυσικού κλασικού ξύλου προσδίδει κύρος και μια αίσθηση πολυτελείας, ενώ το επιμελώς «ακατέργαστο» σχέδιο του επίπλου ενσωματώνει αμέσως το μοντέρνο στοιχείο, επιτυγχάνοντας να κερδίσει τα βλέμματα.
 • Ο χώρος του καθιστικού επίσης διατήρησε την αρχική του λειτουργία, υπέστη όμως ίσως τις περισσότερες παρεμβάσεις. Τα έπιπλα αντικαταστάθηκαν πλήρως, από νέα πιο σύγχρονα κομμάτια. Με στόχο την άνεση, επιλέχθηκαν πλούσιοι και άνετοι καναπέδες, ενώ με στόχο την πολυτέλεια επιλέχθηκαν κομμάτια όπως το ζευγάρι δερμάτινων μαύρων καρεκλών, ο μικρός λευκός καναπές που σχεδίασε η ίδια η Άννα, το γυάλινο τραπεζάκι με τη χρυσή βάση καθώς και η μεγάλη πολυθρόνα με το ανατρεπτικό πατρόν μπροστά από το τζάκι. Ακόμη, με το ίδιο σκεπτικό το πιάνο μεταφέρθηκε στο χώρο του καθιστικού. Ωστόσο, η αλλαγή δεν έγκειται αποκλειστικά στην αλλαγή χρώματος των τοίχων και την αντικατάσταση των επίπλων. Η ουσιαστικότερη παρέμβαση πραγματοποίηθηκε στο ταβάνι με τη χρήση γυψοσανίδας. Δεν το περιμένατε έτσι; Κι όμως! Το καινούργιο ταβάνι σε συνδυασμό με τη χρήση σποτ για το φωτισμό  μεγαλώνει το χώρο και του προσδίδει ενδιαφέρον.
 • Στη συνέχεια, η σοφίτα, που εκτελούσε χρέη αποθήκης, μετατράπηκε σε κρεβατοκάμαρα. Η χρήση ταπετσαρίας στάθηκε αρκετή για να χαρίσει ένα εντελώς διαφορετικό ύφος και χαρακτήρα στο χώρο. Το νέο κρεβάτι με το επιβλητικό μαύρο κεφαλάρι έρχεται σε τέλεια αρμονία με τα λευκά, μινιμαλιστικής γραμμής έπιπλα, ενώ το ανοιχτόχρωμο ξύλινο κομοδίνο εναρμονίζεται με την ξύλινη οροφή. Και για να τονίσουμε και τη δυναμική της ανάμειξης των πατρόν, παρατηρήστε πόσο ταιριάζει στο χώρο η marble patterned πολυθρόνα, μολονότι φαινομενικά δε συνάδει με το πατρόν της ταπετσαρίας που κυριαρχεί στο δωμάτιο.
 • Τη θέση της βιβλιοθήκης κατέλαβε η κουζίνα. Ακόμη μία εξαιρετική επιλογή της Άννας ήταν επιλογή των ντουλαπιών σε ανοιχτόχρωμο ξύλο, και ο συνδυασμός του με το μοντέρνο μαύρο πάγκο. Ακριβώς μπροστά της, ως καθημερινή τραπεζαρία επιλέχθηκε αντίστοιχα ένα κομψό ξύλινο τετράγωνο τραπέζι με μαύρες καρέκλες.
 • Στη θέση της παλιάς κουζίνας, στήθηκε η επίσημη τραπεζαρία. Επιλέγοντας την αγαπημένη της γαλλική τεχνική της boiserie, η Άννα κατάφερε να χαρίσει στο χώρο μια μοναδική αίσθηση κομψότητας, η οποία ολοκληρώνεται με την επιλογή του πολυελαίου, του κλασικού πίνακα, αλλά και της στρογγυλής τραπέζης που περικλείεται από βελούδινες καρέκλες. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια της η τραπεζαρία να δεσπόζει ως ανεξάρτητος και αυτοτελής χώρος αποφάσισε να ντύσει το ξύλινο πάτωμα με γκρι μοκέτα αποκλειστικά στα περιθώρια του συγκεκριμένου χώρου.
 • Ακριβώς δίπλα από την είσοδο του σπιτιού στέκονταν ακατάστατα κάποια μουσικά όργανα και ο χώρος έμενε ανεκμετάλλευτος. Τη θέση τους πήρε ένας διθέσιος καναπές με ένα διάφανο μοντέρνο βοηθητικό τραπεζάκι, ενώ τα παλιά ρόμαν αντικαταστάθηκαν από νέα με μοναδικό πατρόν.
 • Στη θέση της κρεβατοκάμαρας οργανώθηκε και διακοσμήθηκε το κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο. Η επιλογή της ζωηρής ταπετσαρίας χαρίζει χαρακτήρα και ύφος στο χώρο, ενώ η επιλογή των κρεβατιών με τις ασορτί κουρτίνες, ανταποκρίνεται στο όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού για ένα πριγκιπικό δωμάτιο.
 • Το ένα από τα δύο παιδικά δωμάτια μετατράπηκε σε playroom. Το πάτωμα ντύθηκε με γκρι μοκέτα και οι τοίχοι με μια πολύχρωμη ταπετσαρία, έτσι ώστε να σπάει τη μονοτονία του γκρι και να διατηρείται το ζωηρό και παιδικό στοιχείο. Το σήμα κατατεθέν ωστόσο του συγκεκριμένου δωματίου είναι μάλλον το πρωτότυπο, έντονο κρεμαστό φωτιστικό.
 • Το δεύτερο κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο, υπέστη κι αυτό με τη σειρά του αλλαγή. Διαμορφώθηκε έτσι ώστε να φιλοξενήσει το νέο μέλος της οικογένειας. Το νεοσύστατο αγορίστικο δωμάτιο διακοσμήστηκε με μία υπέροχη ταπετσαρία με μπλε φιγούρες και ένα μοναδικό λαμπατέρ στις ίδιες αποχρώσεις προκειμένου να προσδίδει ενδιαφέρον στα κλασικά μινιμαλιστικά ξύλινα έπιπλα.
 • Τέλος, παρατίθενται φωτογραφίες από τα μπάνια, τα οποία βασίστηκαν όλα στην ίδια λογική. Η τσιμεντοκονία και το ξύλο προσδίδουν πολυτέλεια, ενώ οι λευκοί νιπτήρες δίνουν μια αίσθηση καθαριότητας, προσδίδοντας παράλληλα την απαραίτητη αντίθεση.