16f8f660-8cc8-4020-b7de-58c7f48be943

SWAN

Posted on Posted in Ideas

 

Το καλοκαίρι επισήμως πλέον έφτασε στο τέλος του και η κλασική τελετουργία ομορφιάς του φθινοπώρου είναι προ των πυλών. Το As You Plan επισκέφθηκε το απόλυτο κέντρο ομορφιάς Swan στο Χαλάνδρι και όχι μόνο ενθουσιάστηκε με τις υπηρεσίες του, αλλά και με το χώρο! Το μοναδικό αυτό ολιστικό κέντρο των βορείων προαστίων προσφέρει πλήθος υπηρεσιών τόσο για τη φροντίδα του προσώπου, όσο και του σώματος. Ξεφύγετε από το στρες της καθημερινότητας κάνοντας δώρο στον εαυτό σας ένα χαλαρωτικό ή θεραπευτικό μασάζ με το εξειδικευμένο προσωπικό του Swan, ξεκινώντας από το Hamam και τη Sauna. Δοκιμάστε την πλούσια συλλογή καλλυντικών προϊόντων παγκοσμίου εμβέλειας που διαθέτει και εμπιστευτείτε το διακεκριμένο ιατρικό προσωπικό του και την υπερσύγχρονη τεχνολογία του για θεραπείες και συνεδρίες αισθητικής δερματολογίας. Ιδανικό για άντρες και γυναίκες που επιζητούν την ευεξία, το Swan παρέχει και δωροεπιταγές για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ας περάσουμε όμως και στο κομμάτι του interior design που μας ενθουσίασε πραγματικά και κέρδισε τις εντυπώσεις! Το Swan σα χώρος συνδυάζει δύο εντελώς διαφορετικές τάσεις του design με απόλυτη αρμονία, το μινιμαλιστικό ιταλικό με το Zen – και αυτό από μόνο του το καθιστά ξεχωριστό! Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο συνδυασμό διαφορετικών στυλ και τάσεων και έχουμε επισημάνει τόσο το ενδιαφέρον όσο και τη δυσκολία γύρω από την επίτευξή του. Ο συγκεκριμένος, ωστόσο χώρος ομορφιάς πέτυχε απόλυτα τη σύζευξη. Αναλυτικότερα, η μινιμαλιστική διακόσμηση, που αποκλείει όλα τα περιττά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που δε συνεισφέρουν στη γενικότερη σύνθεση, δημιουργεί χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη, ενώ παράλληλα χαρίζει μια σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση. Η αρχιτεκτονική του Swan είναι βασισμένη στις καθαρές γραμμές και τις σκληρές επιφάνειες. Η επιβλητική μαρμάρινη reception στην είσοδο του χώρου καθώς και το σαλόνι στο χώρο του lounge, χαρακτηρίζονται από έντονη σχεδιαστική γλώσσα, ενισχύοντας τη μινιμαλιστική διάθεση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φτιαγμένο από λάκα και ξύλο bar στο χώρο αναμονής. Η παλέτα χρωμάτων των τοίχων, των επίπλων αλλά και των ethnic διακοσμητικών κυμαίνεται στις κλασικές μινιμαλιστικές αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού και του γκρι.

To Zen στοιχείο προλογείται από το χαμηλό φωτισμό που επιτυγχάνεται με τη χρήση κρυφών led και οπτικών ινών. Τα διακοσμητικά ανατολικής φιλοσοφίας, όπως τα μικρά βουδιστικά ομοιώματα είναι ακόμα μια λεπτομέρεια που προδίδει τη Zen διακοσμητική διάθεση. Η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο και το μπαμπού συμβάλλει στη σύνδεση με τη φύση, που είναι και μία από τις βασικές αρχές της Zen φιλοσοφίας. Στην ίδια φιλοσοφία βασίστηκαν και οι δύο από τις τρεις σουίτες που διαθέτει το Swan, η ‘Black suite’ και η ‘Open suite’. Η πρώτη συνιστά διακοσμητικά μια απόδοση της κινέζικης φιλοσοφίας του ‘Yin & Yang’. Οι σκούρες αποχρώσεις των τοίχων και των επίπλων σε συνδυασμό με το ξύλινο δάπεδο και την πρωτότυπη τοιχογραφία των χρυσόψαρων, συνιστούν το τέλειο σκηνικό για να βιώσει κανείς την απόλυτη χαλάρωση αφημένος στα χέρια των ειδικών για μοναδικές θεραπείες σώματος ή massage. Η δεύτερη, που είναι και η μεγαλύτερη, διαθέτει δύο επίπεδα και βρίσκεται σε ανοιχτές μπεζ αποχρώσεις. Τα δύο στοιχεία που συνθέτουν τη Zen ατμόσφαιρα στο συγκεκριμένο δωμάτιο είναι η επιλογή των μπαμπού, αλλά και η τρίπτυχη κατασκευή του τοίχου με τους πίνακες που απεικονίζουν το Βούδα. Το ολιστικό κέντρο διαθέτει επιπλέον δύο καμπίνες για LPG, μία για Laser, τρεις για αισθητική προσώπου και το δερματολογικό ιατρείο, τα οποία επίσης ακολουθούν τη μινιμαλιστική γραμμή συνδυάζοντας τη Zen φιλοσοφία με τη χρήση αρωματικών κεριών, φυσικών υλικών και ethnic διακοσμητικών.

Τέλος, επειδή όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, αξίζει να αναφερθούμε και στα πολυτελή locker rooms που αποδεικνύουν και τη σημασία που δίνεται στους επισκέπτες του Swan. Επενδυμένα με ξύλινα έπιπλα, ψηφιδωτούς τοίχους και μαρμάρινους νεροχύτες αποτελούν την αποθέωση του σύγχρονου, αλλά και all time classic ιταλικού design.

Συνοψίζοντας, τα 5 στοιχεία design που κατενθουσίασαν το As You Plan και σας συνιστά να ακολουθήσετε, εάν επιθυμείτε να προσδώσετε μια πιο χαλαρή και Zen νότα στο χώρο σας είναι:

  • Η επιλογή των urban ταπετσαριών και των ψηφιδωτών τοίχων
  • Ο συνδυασμός ιταλικής λάκας με ξύλο στα έπιπλα
  • Ο κρυφός φωτισμός
  • Οι λιτές γραμμές των επίπλων, αλλά και του χώρου
  • Η τοποθέτηση και χρήση μπαμπού ως στοιχείο διακόσμησης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.swan.com.gr/